Vi bygger om vår hemsida.

Säsongens program finns för närvarande bara

i nedanstående pdf-fil.

Klicka här för att hämta programmet i pdf-format

Söndag 10 oktober, kl. 16.30
Missionskyrkan

Lärare och elev – Trombon!

Håkan Björkman och Lucas Hellman – trombon
Mats Jansson – piano

Björkman Hellman
Håkan Björkmans karriär startade i Stockholms Blåsarsymfoniker 1993 som stämledare i trombon. Efter tre år där vann han jobbet till Kungliga Hovkapellet i Stockholm och hade tjänsten som solotrombonist i femton år. Sedan 2010 är ­Håkan solotrombonist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han har också samma befattning i the Chamber Orchestra of Europe sen 1998 och med dem turnerar han jorden runt. Håkan är biträdande professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och undervisar även vid Mälardalens opera- och musikhögskola.

Lucas Hellman började spela trombon när han var nio år på kulturskolan för Leif Wangin. Efter det gick han tre år på De Geergymnasiet i Norrköping där han fick undervisning av Eric Svensson. Sedan påbörjade han sina studier på KMH för Håkan Björkman och gick där i två månader innan han bytte till HMTMH i Hannover där han började studera för Jonas Bylund. Lukas har deltagit i många kurser i Sverige bland andra BIBA, Polstjärnekursen, Blåslandslaget och Trombonfabriken. Han har även spelat på masterclass eller haft lektion med flera framstående trombonister så som James Markey, Ian Bousfield, Jamie Williams, Jesper Busk Sørensen och Ingemar Roos.

Mats Jansson har en mycket bred repertoar, oavsett om det är soloverk, kammarmusik eller romanser. Han undervisar i piano och kammarmusik bl.a. på Musikhögskolan vid Örebro universitet samt piano och romansinterpretation på Vadstena sång och pianoakademi.

Söndag 5 december 2021 kl. 16.30
Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum

Dahlkvistkvartetten

Alexander Kagan – violin

Kersti Gräntz – violin
Jon Dahlkvist – viola
Hanna Dahlkvist – cello

Dahlkvistkvartetten bildades 2007 och har på kort tid etablerat sig på en internationell nivå samt som en av Sveriges mest ­eftersökta kammarmusikgrupper. De utnämndes till  ­Rising Stars säsongen 2012–2013 av Stockholms konserthus och ­European Concert Hall Organisation, vilket innebar att de gästade en rad stora konserthus ute i Europa, bl.a. i Amsterdam, Paris och Wien. Kvartetten vann 2009 ”Ung & Lovande”, vilket hösten 2010 resulterade i en Sverigeturné med 18 konserter ­organiserad av Rikskonserter.
    Vid flera tillfällen har kvartetten hörts i SVT, senast våren 2015 och 2018 som husband i ”Camillas klassiska”. I Sveriges Radio P2 har kvartetten också hörts många gånger, bland annat med uruppföranden av stråkkvartetter beställda av Sveriges Radio. Under våren 2015 medverkade kvartetten vid skapandet och urpremiären av balettsuccén ”Midsommarnattsdröm” på Kungliga Operan i Stockholm, som återkom hösten 2016. Dahlkvistkvartetten gjorde debut på Stockholms konserthus i januari 2011 i Steve Reichs ”Triple Quartet”. Konserten blev en succé och kvartetten har sedan dess regelbundet varit inbjuden till Stråkkvartettserien i Grünewaldsalen.
    Kvartettens skiva ”Andrea Tarrodi String Quartets” vann 2018 en Grammis i kategorin Årets klassiska och har hyllats i media i Sverige och även utomlands.