UNG TON
Lyssna på våra unga, lokala musikstuderande!

I Ung Ton får ungdomar från kulturskolor, musikgymnasier och folkhögskolor möjlighet att arbeta med kammarmusik tillsammans med professionella musiker som lärare. Helgens arbete myn­nar ut i en konsert där vi får prov på deras inhämtade kunskaper.
Torsdag 8 oktober 2020 kl. 18.30, Tannefors kyrka

Kammarmusik med piano i centrum!

Peter Jablonski är konsertpianist och dirigent med många utmärkelser. Peter började spela trummor när han var fem år och piano vid sex års ålder. Intresset för den klassiska musiken och pianospelandet tog över allt mer och trummorna hamnade i garderoben. Sedan sin debut i Washington DC 1992 har Peter arbetat med många av världens bästa orkestrar och dirigenter och har framträtt på många håll i världen. Han har framfört och spelat in alla pianokonserter av Beethoven, Tjajkovskij, Rachmaninoff och Bartók, samt alla pianosonater av Prokofiev.    
Lördag 17 oktober 2020 kl. 16.30, Tannefors kyrka

Kammarmusik med träblås i centrum!

Fagottisten Lou Paquin är född i Montréal, Kanada. Hon började studera fagott i sin hemstad och flyttade efter sin bachelor till Berlin för att fortsätta sin utbildning. Efter att ha jobbat några år i Tyskland fick hon 2015 anställning som alternerande fagottist i Jönköpings sinfonietta och flyttade då till Jönköping. Hon älskar att spela kammarmusik. Hon tycker att hon får ut det bästa av musicerande i en liten grupp som kräver både samspel och individualitet.
Söndag 8 november 2020 kl. 16.30, Cupolen, Pingstkyrkan


Kammarmusik med stråk i centrum!

Erika Gabrielsson Backlund fick sin första musikskolning i Solna kommunala musik­skola där hon började spela violin som sexåring. Erikas föräldrar hade konsert­abonnemang på Konserthuset i Stockholm och en kväll fick Erika, åtta år gammal, följa med på konsert där. Upplevelsen att få Kungliga Filharmonikerna den kvällen, blev en stor ­ inspiration till att bli musiker. Under gymnasietiden i Stockholm hade Erika Åke Arvinder, altviolinist i Kungliga Filharmonikerna, som lärare. Efter studenten flyttade hon till Bergen i Norge för att studera på Musikkonservatoriet där. Under åren där bytte hon instrument och började spela viola. 1991 när studierna i Göteborg var klara, fick Erika en tuttitjänst i Norrköpings Symfoniorkester (SON) och är orkestern trogen sen dess. Förutom arbetet i orkestern är Erika medlem i Placebokvartetten sedan ca tjugo år.
Lördag 16 januari 2021 kl. 15.00, S:t Lars kyrka

Stort Brass


Dirigent är Ole Christian Grønning från Norge som fick fast anställning i SON 2009. Utbildningsåren ägde rum 2001–09 på Barratt Due Musikk­institutt, Musikhögskolan i Göteborg och Norges Musikhögskola i Oslo.