UNG TON
Lyssna på våra unga, lokala musikstuderande!

I Ung Ton får ungdomar från kulturskolor, musikgymnasier och folkhögskolor möjlighet att arbeta med kammarmusik tillsammans med professionella lärare. Helgens arbete myn­nar ut i en konsert där vi får prov på deras inhämtade kunskaper.
Söndag 22 oktober 2017 kl. 16.30, Wallenbergsalen

Kammarmusikkonsert med träblås i centrum!

Flöjtisten Gunnar Näsman har under mer än trettio år utbildat blivande instrument- och ensemblelärare på ­Musikhögskolan Ingesund i Arvika. Genom åren har Gunnar också väglett många studenter och elever med rampfeber och scenskräck inför konserter och framträdanden.

Näsman
Söndag 12 november 2017 kl. 16.30, Wallenbergsalen

Kammarmusikkonsert med stråkar i centrum!

Marcello Defant, från Italien, framträdde offentligt första gången som 15-åring och har sedan dess haft en framgångsrik karriär både som ­solist och som kammar­musiker, allt från duo tillsammans med pianisen Giacomo Battarino till första­violinist med Concord Chamber Music Ensemble, som består av framstående musiker från hela Europa. Han har dessutom gjort en stor mängd skivinspelningar.Defant
Lördag 20 januari 2018 kl. 15.00, S:t Lars kyrka

Stort Brass


Sven-Erik Eriksson, professor i trombon vid Kungliga musikhögskolan, har konserterat som solist i bl.a. Sverige, Schweiz och Danmark. Sven-Erik har också varit flitigt engagerad som kursledare och instruktör för flertalet länsmusikstiftelser i Sverige. Han har besökt och undervisat på musikhögskolor i Kina, Ryssland, Schweiz, Tyskland och Danmark.


Foto: Maria Becker Gruvstedt

Lördag 24 mars 2018 kl. 14.00, Wallenbergsalen

Kulturskolans förberedande undervisning
för fortsatta musikstudier


Här får vi höra de elever vid Kulturskolan som vill satsa på att studera vidare vid olika musikinstitutioner. De flesta av ­eleverna har tillbringat mycket tid på Kulturskolan under stora delar av sin uppväxt. Det är med glädje och stolthet som Kulturskolan presenterar denna konsert där ungdomlig entusiasm blandas med musikalisk skicklighet.